Barnens Wasa Up

Äntligen en sysselsättning där både barn och vuxna kan delta! Vi har ingen åldersgräns, så även små barn är varmt välkomna till oss. I de här grenarna måste man dock vara extra noga med säkerheten, så läs här först, hur det fungerar med barn hos oss,
wasaup_climbing_web-2802

Var noggrann med säkerheten

Speciellt klättring och OCR är grenar där rörelserna är stora, och även en liten miss kan leda till att man faller och skadar sig. Därför gäller det att vara speciellt aktsam i alla verksamhetsutrymmen i Wasa Up: det är strikt förbjudet att springa och ropa. När du rör dig på boulderområden så gäller att bokstavligen se upp och inte röra sig under klättrare på väggen. Gå alltid runt boldersvampen, INTE under boulderbron, för där kan någon klättra på andra sidan! Innan du anländer med barn är det en bra idé att läsa regler för barn med dem .

wasaup_climbing_web-2777

Barn under 14 år

Barn under 14 år skall alltid ha en vuxen ansvarig övervakare med sig. Med barngrupper bör alltid finnas tillräckligt många vuxna övervakare med. Om du inte har reserverat en instruktör, måste det finnas minst en vuxen per tre barn. På den vuxnas ansvar är att övervaka, att barnet agerar tryggt i utrymmena och att karbinen är korrekt fast i selen innan barnet klättrar i självsäkrande autobelay. Barn under 14 år får inte klättra upp ovanpå svampen som finns mitt i boulderområdet. Barn under 14 år får inte heller vistas i powerzone- och cardioutrymmena. Du kan läsa regler som gäller alla, inklusive övervakare, här.

wasaup_climbing_web-2930

14-17-åriga barn

14-17-åriga barn kan träna självständigt och delta i kurser och timmar, men de behöver då  ett skriftligt undertecknat tillstånd av vårdnadshavare, och detta skall uppvisas i kassan. När det gäller barngrupper som har en klättringinstruktör, skall det alltid finnas minst 1 vuxen övervakare/10 barn. Barn som har fyllt 14 år får också klättra upp ovanpå svampen, där grön färg finns högst upp, samt använda cardio- och powerzone. Samma regler gäller för barn över 14 år som för vuxna och deras beteende ligger på deras overvakarens ansvar.

Du kanske är intresserad av de här