För vem passar klättring? Vad behöver jag för utrustning till OCR-banan? Kan jag betala med tyky sedlar? Vi har sammanställt ett paket med frågor som folk ofta ställer oss. Om det ändå finns något du undrar över så kan du fråga direkt av oss via e-post, telefon eller fast via Facebook.

Allmänna frågor

Hur kan jag betala?

På plats går bra med kontanter, bank- och kreditkort samt tyhy-sedlar och -kort. Företag kan även få på räkning.

Kostar parkering?

Ingen begränsning på Academills parkeringsplats. Dessutom finns en del  gator utan avgift nära och på andra sidan silona finns en sandparkeringsplats. OBS! På tjänstetid kan det vara fullt på parkeringsplatserna.

Har ni åldersgräns?

Åldersgräns finns inte, men barn under 15 år skall alltid ha en vuxen övervakare med ifall han/hon inte är med i en grupp eller deltar i verksamhet riktad till barn.

Hur länge kan jag träna på vid ett besök?

Så länge som själen, fingrarna och musklerna orkar! Du kan fast hänga vid sofforna ett tag emellan och sedan ta ett varv till med nya krafter.

Kan jag ta med en kompis med min medlemsnyckel?

Medlemsnyckeln är personlig, och med medlemsnyckeln får du inte släppa in någon annan i Wasa Ups utrymmen. Minsta följd av missbruk av nyckeln är förlust av medlemskap och beroende på situationen också eventuella böter. Försäkra dig om att dina vänner kommer med till Wasa up när kundbetjäningen är öppen.

Samarbetar ni med lokala aktörer?

Samarbete är A och O i det här huset. Vi samarbetar gärna med lokala företag, föreningar och organisationer – om du har en ide så ta kontakt med vår företagsförsäljning!

Klättring

Behöver jag boka tid eller ha utrustning för att testa klättring?

Svar nej. Du kan  komma till oss när kundbetjäningen är öppen. Vid disken finns alltid en person som hjälper dig att komma i gång med klättringen. Klätterskor och selar finns att hyra hos oss.

När kan jag klättra på repväggarna?

Ifall du inte har gått en grundkurs så kan du klättra i självsäkrande autobelay eller så kan en kompis som har gått grundkursen säkra dig. När du själv har gått grundkursen och och fått tillräckliga kunskaper så kan du också själv säkra en kompis.

Hur mycket håller ankaren och repen?

Om en flodhäst kunde rymmas att klättra så skulle ankare och rep hålla för den! Rep och ankaren kontrolleras, byts och får service regelbundet, så alla anläggningar är alltid i skick.

Kan jag klättra med egna skor?

På klätterväggar klättrar man alltid med skor avsedda för klättring. Klätterskornas byggnad och bottenmaterial är planerade för klättring så att friktionen är bästa möjliga. Med att använda klätterskor undviker man också att smuts och små stenar kommer in.

Hurudana kläder är bra?

Stretchande innegymnastikkläder som andas passar bra här. I hyrda klätterskor är det av hygienskäl bra att alltid använda strumpor.

Kan jag hyra utrustning på plats?

Hos oss kan du hyra klätterutrustning såsom klätterskor, selar, karbin med repbroms, magnesiumpåse och ledklättringsrep. Om du vill skaffa egen utrustning kan du lätt köpa i vår shop.

OCR

Behöver jag boka tid för att testa OCR?

Svar nej. Du kan alltid komma till oss när kundbetjäningen är öppen. Där finns alltid en person som hjälper dig att komma i gång.

Kan jag träna självständigt på OCR-banan?

På OCR-banan kan du träna självständigt, fastän du inte har gått kursen. Det lönar sig ändå alltid att delta i kursen genast om OCR intresserar, för du får tips på rätt teknik och effektiv trygg träning.

Hurudan utrustning behöver jag på banan?

Det lönar sig att utrustning som andas bra, för det här gör dig riktigt varm. På banan bör man alltid ha skor; om du inte har OCR-skor kan du använda vanliga innegymnastikskor.

För vilka passar OCR?

I OCR hänger man och faller mycket, så grenen frestar på lederna. Därför passar OCR för normalfriska människor som har lederna i skick. Om du är OCR-intresserad men är osäker om lederna håller lönar det sig att först skaffa grundkondition och styrka från gruppträningsklasser.

Vad har jag får nytta av detta som idrottare?

OCR är en så mångsidig träningsform att den ger såväl utmaningar som nytta åt både aktivutövare och tävlingsidrottare. Då man tränar OCR, tränar du inte bara kropp utan också din psykiska styrka vilket är en viktig del i en idrottares vardag.

OCR säsongen närmar sig, vad skall jag göra?

Du är på det rätta stället! Våra Toughest Certified Trainers ser till att du klarar dina målsättningar med hjälp av Toughest training konceptet. Vi tränar de 3 viktiga kategorierna MOVE–GRIP–STRENGTH. Vi har också privattimmar och innehållet skapas specifikt enligt ditt behov!

Gruppträning

Hurudan utrustning behöver jag?

Oberoende av gren så är stretchande inomhusträningskläder som andas allra bäst, för i våra grenar rör vi oss i alla tänkbara riktningar. Till OCR-klasser behöver du skor för innejumpa, för kasser i studion behövs inga skor. För klättring behövs klätterskor, och dem kan du också hyra eller köpa av oss!

Kommer utövare på olika nivå till klasser?

Ibland. En del av klasser, t.ex klätterklinikerna, är klart nivåindelade, men många av klasserna t.ex i studion passar för alla nivåer. Klasserna formas alltid enligt deltagarnas förutsättningar, och instruktören kan visa olika alternativ ifall du inte kan göra en viss rörelse. Kurserna arrangeras huvudsakligen för olika nivåer.

Måste jag boka tid till en klass?

Det finns begränsade platser för klasser så att vi kan garantera att alla deltagare har utrymme att röra sig och får hjälp från våra instruktörer. Därför är det viktigt att anmäla sig till klassen på förhand. Man kan givetvis titta in före klassen börjar och fråga om man ryms med – finns det lediga platser är du välkommen med!

Jag har problem med min kropp, kan jag komma på en klass?

Det här beror helt på sport och klass, men huvudsakligen passar våra gruppträningsklasser för alla. I beskrivningen för klassen ser du närmare om problem inverkar på ditt deltagande. Berätta alltid om dina specifika problem för instruktören så kan han/hon ta dem i beaktande.

Finns det klasser för barn?

På OCR-banan hittar du program för mini-ninjas, på klättersidan igen för lite äldre barn. Se alla klasser och kurser, så hittar du hela utbudet!