Kenelle kiipeily sopii? Mitä varusteita tarvitsen OCR-radalle? Voinko maksaa tyky-seteleillä? Jos jokin jäi vielä mietityttämään, niin tsekkaa tästä, löytyykö kysymykseen vastaus. Voit myös kysäistä suoraan meiltä paikan päällä tai laittaa vaikka sähköpostia!

Yleiset kysymykset

Miten voin maksaa?

Paikan päällä maksuksi käyvät käteinen, pankki- ja luottokortit sekä virikesetelit ja -kortit. Ryhmät maksetaan ennalta sovitusti paikan päällä tai laskulla.

Maksaako pysäköinti?

Academillin parkkialueella on rajoitukseton parkkeeraus. Lisäksi lähistöllä on paljon rajoituksettomia tienvarsipaikkoja, ja siilojen toisella puolella on hiekkaparkkipaikka. HUOM! Virka-aikaan parkkipaikoilla voi olla täyttä.

Onko teillä ikärajaa?

Alle 15-vuotiaalla lapsella on aina oltava huoltaja mukana, jos hän ei ole ryhmän mukana tai osallistu lapsille suunnattuun toimintaan. Lisäksi 15-17-vuotiaalla täytyy olla vanhemmalta saatu lupa (soitto tai kirjallinen), mikäli vanhempi ei ole mukana.

Kuinka pitkään voin treenata yhdellä kerralla?

Niin kauan kuin sielu sietää, sormet kestää ja lihakset jaksaa. Voit vaikka hengailla välissä hetken sohvalla ja lähteä uusin voimin uudelle kierrokselle.

Voinko tuoda kaverin mukaan jäsenavaimella?

Jäsenavain on aina henkilökohtainen, eikä jäsenavaimella saa päästää Wasa Upin tiloihin ketään muuta. Väärinkäytöstä seuraa aina vähintään jäsenyyden päättäminen sekä tilanteesta riippuen mahdollisesti myös sakko. Varmistathan siis, että ystäväsi tulevat vierailemaan meillä asiakaspalvelun ollessa auki.

Teettekö yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa?

Yhteistyö on kaiken A ja O tässä talossa. Teemme mielellämme yhteistyötä paikallisten yritysten, seurojen ja yhteisöjen kanssa – jos sinulla on jokin ajatus, niin ota yhteyttä meihin yhteyttä!

Kiipeily

Tarvitaanko kiipeilykokeiluun ajanvarausta tai varusteita?

Ei tarvita. Voit tulla meille aina kun asiakaspalvelu on avoinna. Tiskiltä löytyy aina henkilö, joka auttaa sinut alkuun kiipeilyn kanssa. Myös kiipeilykengät ja -valjaat voit vuokrata tai ostaa meiltä.

Milloin voin kiivetä köysiseinillä?

Jos et ole käynyt alkeiskurssia, voit kiivetä joko itsevarmistavilla tai kurssin käyneen kaverin varmistamana köysiseinillä. Alkeiskurssin käytyäsi ja riittävät taidot saatuasi voit myös itse varmistaa kaveria. Muualla kurssin suorittaneiden on näytettävä varmistuskortti tai tehtävä varmistustesti.

Kuinka paljon köydet ja ankkurit kestävät?

Jos virtahevoille tehtäisiin omia kiipeilyvaljaita, niin nekin voisivat kiivetä.  Köydet ja ankkurit siis kestävät suurenkin painolastin. Ne myös tarkistetaan, vaihdetaan ja huolletaan säännöllisesti, joten kaikki laitteistot ovat aina kunnossa.

Voinko kiivetä omilla kengillä?

Kiipeilyseinillä kiivetään aina kiipeilyyn varta vasten tarkoitetuilla kengillä. Niiden rakenne ja pohja on varta vasten suunniteltu kiipeilemiseen, joten pito on paras mahdollinen. Näin vältetään myös kuran ja pienten kivien kulkeutuminen alueelle.

Millaiset vaatteet ovat hyvät?

Joustavat ja hengittävät sisäliikuntavaatteet ovat hyvät tähän hommaan. Vuokrakengissä käytetään hygieniasyistä aina sukkia.

Voinko vuokrata varusteet paikan päältä?

Meiltä voit vuokrata kiipeilyvarusteita, kuten kiipeilykengät, valjaat, varmistuslaitteen, liidiköyden ja mankkapussin. Voit myös helposti ostaa omasi kaupasta, jos sinulla ei vielä ole varusteita.

OCR

Tarvitsenko OCR-kokeiluun ajanvarausta?

Ei tarvita. Voit tulla meille aina kun asiakaspalvelu on avoinna. Asiakaspalvelusta löytyy aina henkilö, joka auttaa sinut alkuun.

Voinko treenata OCR-radalla itsenäisesti?

OCR-radalla voit aina treenata myös itsenäisesti, vaikka et olisi käynyt kurssia. Kurssille kannattaa kuitenkin osallistua heti, jos laji vain kiinnostaa, koska sieltä saat vinkit oikeaan tekniikkaan sekä tehokkaaseen, turvalliseen treeniin.

Millaiset varusteet tarvitsen radalle?

Tässä hommassa tulee todellakin kuuma, joten joustavat ja hengittävät sisäliikuntavaatteet sopivat tähän hommaan parhaiten. Lisäksi tarvitset omat sisäliikuntakengät ja ison juomapullon. Myös hanskoista on hyötyä, jos ihosi on herkkä.

Kenelle OCR soveltuu?

Sinulle, joka haluat kokea onnistumisia ja itsensä ylittämistä kokonaisvaltaisen liikuntamuodon parissa. OCR haastaa sekä kehon että mielen, ja yhdessä ohjaajaan kanssa pääset turvallisesti harjoittelemaan oikealla tekniikalla. Jos laji kiinnostaa, mutta et ole varma, oletko valmis vastaanottamaan haasteen, yksityistunti on loistava tapa saada henkilökohtaista apua.

Hyötyykö urheilija OCR:stä?

OCR on niin monipuolinen treeni, että siitä saavat niin haastetta kuin hyötyä aktiiviharrastajat ja kilpaurheilijatkin. Laji treenaa koko kehoa ja antaa lisäksi haastetta myös mielelle, joka on urheilijalle se tärkein voimavara.

OCR-sesonki lähestyy, mitä teen?

Ensiksikin, olet oikeassa paikassa! Toughest-sertifioitujen ohjaajien kanssa pääset tavoitteisiisi. Voit osallistua Toughest Training -tunneille, jonka harjoitukset koostuvat Toughestin kolmesta estekategoriasta, Move, Grip ja Strength. Meillä on myös yksityistunteja, jos tahdot yksilöllistä apua!

Ryhmäliikunta

Millaiset varusteet tarvitsen?

Lajiin katsomatta parhaat treenivaatteet ovat joustavat ja hengittävät sisäliikuntavarusteet, sillä lajeissamme liikutaan lähes jokaiseen mahdolliseen suuntaan. OCR-tunneille tarvitset sisäliikuntakengät, studion tunneilla niitä ei tarvita. Kiipeilyyn tarvitset kiipeilykengät, jotka voit myös vuokrata tai ostaa meiltä!

Onko tunneilla eri tasoisia harrastajia?

Välillä. Osa tunneista, kuten kiipeilyklinikat, on selvästi jaoteltu eri tasoihin, mutta esimerkiksi monet studion tunnit soveltuvat kaikille tasoille. Tunneilla mennään aina osallistujien taidon mukaan, ja ohjaaja voi näyttää myös vaihtoehtoja, jos et voi tehdä jotian liikettä. Kurssit järjestetään jo lähtökohtaisesti tietylle taitotasolle.

Tarvitseeko tunnille varata paikka?

Tunneille on rajoitetusti paikkoja, jotta voimme varmistaa, että kaikki osallistujat saavat tilaa liikkua sekä ohjaajalta tukea ja neuvoja. Siksi on tärkeää ilmoittautua tunneille etukäteen. Voit kuitenkin tulla kysymään juuri ennen tunnin alkua, onko tunnilla tilaa – jos on, mukaan pääsee kyllä!

Minulla on ongelmia kehoni kanssa, voinko tulla tunnille?

Tämä riippuu täysin lajista ja tunnista, mutta pääsääntöisesti ryhmäliikuntatuntimme soveltuvat kaiken tasoisille liikkujille. Tuntikuvauksista näet tarkemmin, jos kehon ongelmat vaikuttavat osallistumiseen merkittävästi. Juttele aina ensin ohjaajan kanssa ongelmakohdistasi, jotta hän osaa ottaa ne huomioon.

Onko lapsille tunteja?

OCR-radalla löytyy menoa ja meininkiä myös minininjoille, kiipeilystä taas jo hieman vanhemmille lapsille. Katso kaikki tunnit ja kurssit, ja löydät sieltä täyden valikoiman!