Lasten Wasa Up

Vihdoinkin tekemistä, johon voivat osallistua sekä lapset että aikuiset! Ikärajaa meille ei ole, joten pienetkin lapset ovat meille lämpimästi tervetulleita. Näissä lajeissa on kuitenkin oltava ekstratarkka turvallisuudesta, juten lukaise tästä ensin, miten meillä toimitaan lasten kanssa.
wasaup_climbing_web-2802

Huolehdi turvallisuudesta

Etenkin kiipeily ja OCR ovat lajeja, joissa liikeradat ovat suuria ja pienikin lipsahdus tai erehdys voi johtaa putoamiseen ja vahingoittumiseen. Siksi kaikissa Wasa Upin harrastustiloissa tulee olla erityisen varovainen: juokseminen ja ylimääräinen huutaminen on kiellettyä. Kun kuljet boulder-alueella, katso aina myös ylös ja vältä kiipeilevien ihmisten alta kulkemista. Kierrä aina boulder-alueella oleva silta, sillä sen toisella puolella saattaa kiipeillä joku. Ennen lasten kanssa saapumista heidän kanssaan kannattaa käydä läpi lasten säännöt.

wasaup_climbing_web-2777

Alle 14-vuotiaat lapset

Alle 14-vuotiaat tarvitsevat aina aikuisen huoltajan mukaan harrastamaan. Lapsiryhmillä tulee aina olla riittävästi aikuisia valvojia mukana. Jos ette ole varanneet ryhmäaikaa ja ohjaajaa, nyrkkisääntönä aikuisia tarvitsee olla vähintään yksi kolmea lasta kohden. Isompien lapsiryhmien kohdalla suosittelemme ryhmävarauksen tekemistä, jolloin mukana on myös kiipeilyohjaaja. Aikuisen vastuulla on huolehtia, että lapsi toimii tiloissa turvallisesti ja että lapsi on kunnolla kiinni itsevarmistavassa laitteessa ennen kiipeämistä. Alle 14-vuotias ei saa kiivetä boulderalueen keskellä olevan tatin päälle tai oleilla powerzone- ja cardioalueilla. Mikäli aikuinen on mukana ainoastaan valvojana, hänen ei tarvitse maksaa sisäänpääsymaksua. Kaikkia aikuisia, myös valvojia koskevat säännöt voit lukea ja hyväksyä täältä.

wasaup_climbing_web-2930

14–17-vuotiaat lapset

14–17-vuotiaat lapset voivat harrastaa sekä osallistua kursseille ja tunneille myös itsenäisesti, mutta he tarvitsevat tällöin aina huoltajan allekirjoittaman luvan, joka esitetään kassalla. Jos kyse on lapsiryhmästä jolle on tilattu kiipeilyohjaaja, ryhmässä tulee olla aina vähintään 1 aikuinen valvoja/10 lasta. Yli 14-vuotias voi myös kiivetä boulderalueen keskellä olevan tatin päälle vihreältä alueelta sekä käyttää powerzone- ja cardioalueita. Yli 14 vuotiaita koskevat samat säännöt kuin muitakin, ja heidän toimintansa on vanhemman vastuulla.

Saatat olla kiinnostunut näistä: