Kiipeilemään milloin tahansa

Reittejä ja mahdollisuuksia löytyy kaiken tasoisille kiipeilijöille. Kokeile kiipeilyä boulderseinillä tai itsevarmistavilla köysiseinillä, ja syvennä osaamistasi kursseilla ja drop-in tunneilla. Alkeiskurssilla opit varmistamaan toisia, jonka jälkeen voit siirtyä myös yläköysiseinille kaverien kanssa. Tsekkaa myös suositut kiipeilyklinikkamme, joita järjestetään joka viikko!

Kiipeily itsevarmistavalla

Itsevarmistavilla on helppoa kokeilla yläköysikiipeilyä myös yksin, sillä laite hoitaa varmistamisen ja laskee sinut pehmeästi alas. Käyttämämme TRUBLUE-laitteet ovat markkinoiden luotetuimpia ja suosituimpia itsevarmistavia laitteita, ja niillä voi kiipeillä aina asiakaspalvelun ollessa avoinna.

Yläköysikiipeily

Yläköydessä köysi kulkee kiipeilyseinän yläpäässä sijaitsevan ankkurin kautta maassa olevalle varmistajalle, joten otteen lipsahtaessa köysi ottaa heti vastaan. Varmistajan täytyy aina käydä alkeiskurssi tai suorittaa varmistuskoe henkilökunnan valvoessa. Jos olet ensimmäistä kertaa kiipeilemässä, yläköysikiipeily itsevarmistavilla tai osaavan kaverin varmistuksessa on sairaan helppo tapa aloittaa.

Alaköysikiipeily

Alaköysikiipeilyssä eli liidaamisessa köyttä ei ole valmiiksi ankkuroitu ylös reitin loppuun, vaan kiipeilijä kuljettaa sitä mukanaan ja ankkuroi sen reitin varrella oleviin kiinnityspaikkoihin eli jatkoihin. Jos kiipeilijä putoaa, putoamismatkan pituus riippuu siitä, milloin kiipeilijä on viimeksi ankkuroinut köyden seinään. Liidaaminen vaatii kokemusta, ja jotta voit liidata tai varmistaa liidaajaa Wasa Upin seinillä, tulee sinun käydä joko kurssi tai suorittaa paikan päällä liidaustesti.

Boulderointi

Boulderointi on lajeista ehkä helposti lähestyttävin, sillä seinät ovat matalat ja koska köyttä ei ole, kiivetä voi mihin suuntaan vain. Alkuun päästäksesi tarvitset ainoastaan kiipeilykengät. Boulderointia voit harrastaa helposti myös ilman kaveria – ainakin sisällä, sillä ulkona boulderoidessa mukana on aina hyvä olla aina kaveri, joka spottaa kiivetessäsi. Boulderseinät ovat 4–5 metriä korkeita: niiltä tulee aina kiivetä alas, sillä hyppääminen ylhäältä on riskialtista niin muille kiipeilijöille kuin omille nivelillesi ja selällesi. Jos kuitenkin ote lipsahtaa ja tipahdat, seinien alla on paksu patja, joka pehmentää alastuloa.

Kiipeilyn kurssit ja tunnit

Kursseilla ja tunneilla on rajoitetusti tilaa, joten varaathan paikan varauskalenterista. Tutustu tästä valikoimaan:

Tutustu myös High Sportin toimintaan

Oletko kuullut, että Vaasassa on yksi pohjoisen Euroopan parhaista kiipeilyalueista? Monipuolisen lajin parista on moni löytänyt intohimonsa, ja tyypit saattavat lähteä monen päivän jääkiipeilyreissuille pohjoiseen tai viikoksi etelän auringon kallioille.

High Sport ry on Vaasan alueen oma, voittoa tavoittelematon kiipeilyjärjestö. Seuran tavoitteena on vahvistaa kiipeilyharrastuksen asemaa alueella kaikilla kiipeilyn osa-alueilla seinäkiipeilystä kallio- ja jääkiipeilyyn sekä ylläpitää ja aktivoida eloisaa kiipeilykulttuuria. Lisäksi seura pyrkii tuomaan alueen valtavaa boulderointipotentiaalia tunnetuksi kansallisissa ja kansainvälisissä kiipeilypiireissä.

High Sportin jäsenenä saat lisäetuja myös Wasa Upin palveluista.

Usein kysytyt kysymykset

Vieläkö jokin mietityttää? Jos vastaus ei löydy vielä näistä, voit katsoa myös kaikki usein kysytyt kysymykset. Tietysti meille voi myös aina nakata sähköpostia!

Onko se turvallista?

Kiipeily on tilastollisesti turvallisempaa kuin sauvakävely, tykkää meidän toimari sanoa. Ja se pitää paikkansa – varusteet tutkitaan, huolletaan ja tarvittaessa vaihdetaan säännöllisesti, ja ankkurit ja köydet kestävät vähintään virtahevon verran painoa.

Mitä varusteita tarvitsen?

Tarvitset ainoastaan joustavat sisäkiipeilyvaatteet. Kiipeilykengät ja tarvittaessa myös valjaat sekä muut varusteet voit vuokrata meiltä.

Voinko tulla kiipeilemään myös yksin?

Yläköysikiipeily itsevarmistavilla sekä boulderointi ovat lajeja, joita voit harrastaa myös yksin. Kysy meiltä lisää, niin autamme sinut alkuun.

Voimmeko tulla kiipeilemään ryhmänä?

Kiipeily on tiimityötä parhaimmillaan! Meillä on ryhmille erilaisia paketteja, joista voimme rakentaa teille sopivan, ja koulutettu ohjaaja varmistaa, että kaikki saavat kokemuksesta ilon irti.