Klassinen pilates on tehokas koko vartalon treeni

Erikoisuutemme on laitepilates, eikä Vaasan seudulta löydy toista yhtä kattavasti varustettua pilatesstudiota. Klassinen pilates paljastaa nopeasti, missä kehossasi on heikko kohta. Yleensä se löytyy paikasta, jota et edes tiennyt olevan olemassakaan. Sen löytäminen on tärkeää, sillä suurin osa liikuntavammoista johtuu huonosta lihastasapainosta tai tukilihasten heikkoudesta. Klassisen pilateken avulla saat pohjan perusteellisesti kuntoon, opit käyttämään kehoasi taloudellisesti ja terveellisesti sekä ymmärrät, mistä hyvä ryhti ja lihastasapaino rakentuvat.

Laitteilla lisätehoa treeniin

Kuntokeskusten pilatestunneilla yhdistetään usein klassisen pilateksen perusliikkeitä tämän päivän trendilajeihin. FitnessPilates, FysioPilates, BodyPilates… Sisältö vaihtelee ohjaajan ja salin mukaan, ja tyypillisesti tunneilla keskitytään paljon hengitykseen ja keskivartaloon.

Meillä koko keho saa tehokkaan lihas- ja liikkuvuustreenin. Huomiota kiinnitetään erityisesti tekniikkaan, koska niin saadaan tukilihaksetkin töihin. Tunneilla käytetään yleensä myös pilateslaitteita, kuten , joilla saadaan lisätehoa treeniin.

Treenit pienryhmissä

Meillä tunnit ja kurssit pidetään aina pienissä, maksimissaan 6–8 hengen ryhmissä, jotta kaikki osallistujat saavat myös henkilökohtaista apua ohjaajalta. Näin tiedät paremmin, mihin juuri sinun kannattaa keskittyä, ja saat varmasti liikkeestä parhaan mahdollisen hyödyn irti. Hyvä tekniikka voi olla pienestä kiinni!

Koulutetut ohjaajat

Wasa Upin klassisen pilateksen ohjaajat kehittävät jatkuvasti pilatestaitojaan ja osallistuvat aktiivisesti uusiin klassisen pilateksen koulutuksiin ja workshopeihin niin Suomessa kuin ulkomailla, esimerkkeinä Aitopilates ja Peak Pilates. Lisäksi meillä käy välillä vierailevia tähtejä, jotka antavat lajiin uusia näkökulmia.

Klassisen pilateksen tunnit ja kurssit

Kursseilla ja tunneilla on rajoitetusti tilaa, joten varaathan paikan varauskalenterista. Tutustu tästä valikoimaan:

Usein kysytyt kysymykset

Vieläkö jokin mietityttää? Jos vastaus ei löydy vielä näistä, voit katsoa myös kaikki usein kysytyt kysymykset. Tietysti meille voi myös aina nakata sähköpostia!

Laji on minulle uusi, mistä aloitan?

Alkeistason kursseilta ja tunneilta on helppo aloittaa. Suosittelemme erityisesti Pilates Basic -kurssikokonaisuutta, sillä niillä saat haltuusi samantien klassisen pilateksen kuusi periaatetta: hallinta, keskittyminen, korsetin käyttö, hengitys, täsmällisyys ja liikkeen virtaus.

Onko klassisesta pilateksesta hyötyä urheilijalle?

Todellakin. Useat kilpatason tanssijat, yleisurheilijat, kiipeilijät ja monet muut urheilijat ovat sisällyttäneet klassisen pilateksen treeniohjelmaansa, koska se pitää tukilihaksiston kunnossa ja ehkäisee urheiluvammoja. Kannattaa käväistä Pilates Basic -kurssilla kuuntelemassa perusteita, ja hypätä sitten Development tasolle, jolla haastetta on jo enemmän.

Minulla on ongelmia kehoni kanssa, voinko tulla tunnille?

Klassinen pilates sopii loistavasti myös kuntoutujille. Liikkeistä voi tehdä erilaisia variaatioita oman kehon rajoitteiden mukaisesti, ja esimerkiksi synnyttäneet saavat ison avun vatsalihasten palauttamiseen ja vahvistamiseen. Juttele aina ensin ohjaajan kanssa ongelmakohdistasi, jotta hän osaa ottaa ne huomioon.

Millaiset varusteet tarvitsen?

Joustavat ja hengittävät sisäliikuntavarusteet, sillä teemme paljon venytyksiä, taivutuksia ja hikeä nostattavia lihasliikkeitä. Suosittelemme myös liukuestepohjaisia varvassukkia, joilla pysyy matolla hyvin. Niitä saat myös kaupastamme.